Foto: Bobo
zalastritof
Ned, 9.1.2022 11:28
V zadnjem dnevu so policisti obravnavali več primerov nedovoljenih prestopov državne meje.

Policisti so imeli precej dela z ilegalnim prečkanjem državne meje. Odkrili so več ilegalnih prehodov državne meje na mestih, ki prehajanju te meje niso namenjena, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

V postopku so tako samo v zadnjem dnevu in danes ponoči obravnavali kar 17 ljudi, ki so ilegalno prestopili državno mejo.

Večinoma državljani Hrvaške ter Bosne in Hercegovine

Okoli 19. ure so imeli policisti v postopku državljana Nemčije in državljanko Hrvaške, ki sta na območju Policijske postaje Gorišnica z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

To se je zgodilo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo.

Kasneje je sledila vrsta podobnih primerov, v večini primerov je šlo za avtomobile nemških registrskih oznak, v enem primeru bolgarskih. 

Zvečer in ponoči še pet takšnih primerov

Nekaj po 19. uri so tako policisti ustavili osebni avtomobil, v katerem so bili štirje državljani Bosne in Hercegovine.

Malo pred 23. uro so na istem mestu mejo nedovoljeno prečkali še trije državljani Hrvaške, nekaj minut kasneje še en avtomobil s štirimi hrvaškimi državljani.

Okoli 23.30 so policisti ustavili vozilo bolgarskih registrskih oznak, v katerem sta bila dva državljana Bolgarije. 

Mejo sta po 3. uri zjutraj nedovoljeno prestopila še dva državljana Hrvaške. 

Policisti so vsem voznikom izrekli globe, sopotnikom pa opozorila.

Starejše novice