Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 19.4.2022 15:46
Mariborski policisti so razkrili več podrobnosti o hudi prometni nesreči, ki se je v dopoldanskih urah zgodila na štajerski avtocesti. Dve osebi sta v nesreči izgubili življenje.

Mariborski policisti so sporočili, da so bili ob 9.59 obveščeni, da je na avtocesti A1, Maribor – Šentilj, med bivšo cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem prišlo do hude prometne nesreče.

V prometni nesreči so bila udeležena tri vozila. Vzrok prometne nesreče je vožnja z vozilom v napačni smeri avtoceste, dve osebi sta izgubili življenje.

78-letni voznik vozil v nasprotno smer

»Po doslej zbranih informacijah je 78-letni voznik z območja Murske Sobote peljal iz smeri Avstrije proti Mariboru,« je povedal Štefan Kocet, pomočnik vodje specializirane enote avtocestne policije Maribor. 

»Med vožnjo po avtocesti v napačno smer je oplazil osebni avtomobil, drugi pa se mu je izognil in zapeljal izven vozišča. Z vožnjo je kljub temu nadaljeval in trčil v osebni avtomobil 63-letnega državljana Avstrije. V njegovo vozilo je nato še trčil voznik osebni avtomobil z dvema državljanoma Hrvaške,« je pojasnil.

Voznik z območja Murske Sobote in državljan Avstrije sta na kraju izgubila življenje. Državljana Hrvaške sta bila lažje telesno poškodovana in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v Univerzitetni klinični center Maribor.

Specializirana enota avtocestne policije Maribor nadaljuje z zbiranjem obvestil in preiskavo prometne nesreče. Policisti naprošajo  vse, ki so bili očividci prometne nesreče, da pokličejo policiste na interventno številko 113.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice