zalastritof
Tor, 5.4.2022 10:50
Konec lanskega novembra je Slovenijo pretresla novica, da je 20-letnica septembra umrla zaradi zapletov po cepljenju s cepivom Janssen.

20-letna Katja Jagodic, pri kateri so nekaj dni pred njeno smrtjo prepoznali sum na zaplet po cepljenju z vektorskim cepivom, je 29. septembra umrla v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Kot so takrat pojasnili pristojni, je imela bolnica hkrati možganske krvavitve in strdke, intenzivno zdravljenje pa ni bilo uspešno.

Konec novembra so pristojni potrdili, da je umrla zaradi cepljenja z vektorskim cepivom.

S fantom si je želela ustvariti družino

»Moja punčka Katja je bila živahno, veselo, razigrano dekle, polna upov in ciljev,« je v začetku pogovora v oddaji z Lili Sorum izpostavila Katjina mama Tatjana. 

Nadvse rada je pekla slaščice, znanje o peki je želela nadgraditi s študijem v tujini, bila je prostovoljna gasilka, pri srcu pa ji je bil zvok harmonike. Z letošnjim letom bi si s fantom začela ustvarjati družino. Resno sta začela razmišljati o obnovi hiše oziroma zgornjega nadstropja, da bi si uredila svoj dom, je povedala njena mama.

Glede zapletov ob cepljenju je dejala: »Imela je strdke in hkrati krvavitve. Želeli so ji pomagati, a cepivo je bilo premočno in žal usodno.«

Zavrnila je govorice, da je imela Katja težave z ledvicami, pa tudi tiste, ki so si jih izmislili zlobni jeziki - da je imela težave z drogami in da se je cepila 11-krat, da bi zaslužila.

»Želim spoznati osebo, ki ima Katjino srce«

Tatjana, ki je pred kratkim prebolela raka, pa ima eno veliko željo:

»Srce je tisto, ki bije. Še vedno čutim, da bije. Njeno srce bije. Želim si spoznati osebo, ki ima Katjino srce. Če si 30. ali 31. septembra dobil ali dobila darovano srce ... To srce je Katjino. Želim si vas spoznati, da vas objamem. Da spet občutim bitje srca moje Katje, srca, ki je zraslo v meni,« je v solzah povedala Katjina mama Tatjana.

Če imate o tem kakršnekoli informacije, lahko s Tatjano v stik stopite prek elektronske pošte: [email protected]

Starejše novice