Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 15.2.2023 13:31
Pred stavbo Policijske uprave Murska Sobota je danes, ob 13. uri, policija spregovorila o hujši prometni nesreči na pomurski avtocesti, ki se je končala s smrtnim izidom.

Na pomurski avtocesti je ugasnilo še eno življenje. V zgodnjih jutranjih urah, ob 6.23, se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.

V nesreči na relaciji na relaciji Maribor – Murska Sobota, med priključkoma Sveti Jurij ob Ščavnici in Vučja vas, sta bili udeleženi dve vozili. 

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je voznik kombiniranega vozila trčil v tovorno vozilo.

Foto: Miloš Vujinović

Posledicam tragične nesreče je podlegel voznik kombiniranega vozila. Zdravnik je na kraju potrdil njegovo smrt. 

Zdaj je Srečko Šteiner, samostojni policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota, predstavil podrobnosti tragične prometne nesreče.

Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je do nesreče prišlo, ker je voznik kombiniranega vozila s prednjim delom trčil v zadnji del tovornega vozila, ki je vozilo pred njim.

Po zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je voznik tovornega vozila že na razdalji 36 kilometrov vozil z zmanjšano hitrostjo in prižganimi vsemi štirimi utripalkami. Šteiner ob tem dodaja, da je to po vsej verjetnosti botrovalo trku vozili. 

Ogleda sta se tudi udeležila preiskovalni sodnik in dežurna tožilka, zoper voznika tovornega vozila bodo podali kazensko ovadbo.

V nesreči tragično ugasnilo življenje 36-letnika

Nesrečo je povzročil 60-letni voznik tovornega vozila, državljan madžarske. Kot je pojasnil Šteiner pa je poškodbam tragične nesreče podlegel 36-letni slovenski državljan.

Drugi voznik ni bil poškodovan.

Z današnjo nesrečo na pomurski avtocesti ugasnilo že 11 življenj

Policisti so na pomurski avtocesti od leta 2009, ko je bila pomurska avtocesta odprta do včeraj obravnavali 667 nesreč, v tem času je enajst ljudi izgubilo življenje, 20 pa jih je bilo hudo telesno poškodovanih.

Šteiner ob tem izpostavlja nevarnost avtocest:

»Kljub temu da vsi govorimo, da avtocesta zagotavlja višjo stopnjo prometne varnosti, pa vseeno ugotavljamo, da vsi ti deli avtoceste, predvsem ta pomurska avtocesta, kjer manjka odstavni pas, velikokrat vplivajo na nastanek prometne nesreče.«

Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović
Foto: Miloš Vujinović

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Fikret Sabic (nepreverjen)

zaj pa naj men en razlozi kako je kriv tovornjak ce se mu je on z kombijom zabil zadaj noter

TheD (nepreverjen)

Ko voznik kakšnega koli vozila ugotovi, da ima pokvarjeno vozilo, je zakonsko predpisano, da se odstrani na odstavni pas oz. zapusti avtocesto na prvem izvozu. Konec debate.

In reply to by Fikret Sabic (nepreverjen)

Peter (nepreverjen)

Na kateri odstavni pas pametnjakovič?

In reply to by TheD (nepreverjen)

Darko Lasnik (nepreverjen)

Nehajte bluzit o avtocesti, ker pomurska cesta ni avtocesta... Če bi bla te smrtne žrtve danes najverjetneje ne bi blo...

Edajno (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tudi v Avstriji, Švici, Nemčiji imaš avtoceste brez odstavnih. Tu je kriv tovornjakar, ker je pač pokvarjen vozil dalje.

In reply to by Darko Lasnik (nepreverjen)

Zmaj (nepreverjen)

Voznik tovornega vozila je vozil na raudalji 36km z zmanjšano hitrostjo. Zanimivo da se noben tovornjak ni zaletel v njega, razen kombija. Voznik kombija ni videl prižgane utripalke? Kaj če bi bil kak zastoj na cesti pa imajo utripalke vklopljene?

Starejše novice