Vir: PGD Lenart
Ljubljanainfo
Pon, 19.6.2023 10:18
Požar v Lenartu je gasilo 105 gasilcev osmih prostovoljnih gasilskih društev, ki so ob približno 18. uri požar tudi pogasili. 

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da je včeraj, ob 15.44, na Gradiški cesti v Lenartu v Slovenskih Goricah v podjetju za ravnanje z odpadki zagorela odpadna plastika in preostali material ob plastiki. 

Požar so pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Lenart, Voličina, Sveti Jurij, Benedikt, Selce, Sveta Trojica, Sveta Ana in Cerkvenjak. 

Zaradi požara poškodovani osebi so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči in ju nato prepeljali na pregled v Univerzitetni klinični center Maribor. 

Gasilsko stražo so izvajali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Lenart.

Gorelo v podjetju Salomon (prej Papir servis Lenart), kjer so se z velikim požarom spopadali že leta 2019, znova pa je gorelo tudi letos v začetku julija.

Požar gasilo 105 gasilcev osmih prostovoljnih gasilskih društev

Policisti Policijske uprave Maribor so v zvezi s požarom sporočili, so bili včeraj, ob 15.46, obveščeni o požaru na območju Lenarta v Slovenskih goricah

Kot so zapisali, je zagorelo na območju zunanjega skladišča podjetja, v betonskem boksu, v katerem naj bi bila predvsem plastika

Na kraju je posredovalo 105 gasilcev osmih prostovoljnih gasilskih društev, ki so ob približno 18. uri požar tudi pogasili. 

Po nestrokovni oceni je nastala škoda v višini 20.000 evrov. Policisti so opravili ogled kraja požara, o dogodku pa še zbirajo obvestila.

Ni šlo za edini požar

Včeraj zjutraj, okoli 8.38, je zagorelo tudi v podjetju v Rušah, in sicer je zagorel transportni trak za drobljenje materiala.

Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Ruše, Bistrica ob Dravi in Smolnik so požar pogasili ter prezračili in pregledali prostore.

Starejše novice