Fotografija je simbolična.
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Tor, 26.10.2021 17:06
Policisti poročajo, da je delovna skupina, ki jo vodi Uprava kriminalistične policije prevzela v obravnavo primere grozilnih pisemskih pošiljk.

Z Generalne policijske uprave poročajo, da je podlagi naročila generalnega direktorja policije Antona Olaja, vse primere grozilnih pisemskih pošiljk, ki so jih v preteklih dneh prejeli visoki politični predstavniki, prevzela v obravnavo delovna skupina, ki jo vodi Uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi. 

V delovni skupini sodelujejo kriminalisti iz Policijske uprave Ljubljana in Uprave kriminalistične policije.

V teku tudi forenzične preiskave

Delovna skupina intenzivno preiskuje sume kaznivih dejanj Grožnje, zbira obvestila in izvaja druge kriminalistične postopke. Vzporedno s tem se na Nacionalnem forenzičnem laboratoriju izvajajo forenzične preiskave zaseženih predmetov.

Prevzem vodenja kriminalistične preiskave je posledica zahtevnosti preiskovanja večjega števila istovrstnih kaznivih dejanj, ki so bila izvršena v krajšem časovnem obdobju, pri čemer so grožnje sporočene na specifičen način, s pošiljanjem nabojev na naslove oškodovancev – visokih političnih predstavnikov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice