Nika Vajnhandl
Pet, 17.12.2021 11:53
V enem izmed ljubljanskih blokov naj bi svojo dejavnost opravljale tako imenovane prodajalke ljubezni. Sostanovalci se pritožujejo nad hrupom, neznanimi moškimi, ki hodijo po hodnikih, in kondomi, ki ležijo ob zabojniku.

V ljubljanskem bloku naj bi dejavnost opravljale prostitutke, poročajo Slovenske novice, ki točne lokacije ne izdajajo.

V bloku živijo tudi otroci ... 

O dejavnosti jih je obvestil bralec, ki stanuje v bloku. Opisuje, da ga motijo zvoki, ki prihajajo iz teh stanovanj, prav tako omenja, da si »kljuke vhodnih vrat precej redno podajajo moški, od mlajših do starejših«.

Prav tako jim je poslal fotografijo, kjer zraven zabojnika leži veliko uporabljenih kondomov in robčkov.

»V bloku so otroci, tudi mlajši, ki vsako stvar s tal poberejo. Si predstavljate, da si malčki katero od teh stvari položijo v usta? Kdo bo odgovarjal?« je zapisal.

Policija je s takšnimi primeri seznanjena

Policisti Policijske uprave Ljubljana konkretnega primera ne želijo komentirati, za Ljubljanainfo pa povedo, da je bila policija v tem letu seznanjena z nekaj primeri, pri katerih so bili zaznani elementi kaznivih ravnanj s področja spolne nedotakljivosti. 

Glede opisanega primera, ki naj bi se dogajal v enem izmed ljubljanskih blokov, policisti izpostavljajo, da gre lahko za sume različnih kaznivih dejanj, na primer zvodništva, posredovanja pri prostituciji, spravljanja v suženjsko razmerje … 

»V primeru zaznanih razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje ali pa so ugotovljeni elementi prekrškov, policija ustrezno ukrepa,« še poudarjajo.

Kako naj ukrepajo sostanovalci?

Policisti vsem občanom svetujejo, da v takšnih primerih o tem vedno obvestijo policijo na številko 113, področno policijsko postajo, lahko pa tudi anonimno na številko 080 1200.

Več informacij o tej temi lahko najdete na tej povezavi.

Starejše novice