Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 3.10.2023 08:12
Policijska uprava Ljubljana poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 741 klicev, od tega 222 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 50 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 74 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin, en vlom, goljufijo in tri primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo in pet nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15-krat na javnem kraju in štirikrat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali dva nezakonita prehoda državne meje.  

Tatvina gotovine iz stanovanja

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 8000 evrov.

Huda delov na nesreča v Golem

Včeraj, okoli 16. ure so bili obveščeni o delovni nesreči v Golem. Ugotovljeno je bilo, da se je pri opravljanju dela na kmetiji, prevrnil bager in pri tem stisnil moškega, ki je stal ob vozilu.

V dogodku se je moški huje poškodoval, vendar po do zdaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Motorist trčil v kolesarja

Včeraj, okoli 18. ure so bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Ižanske in Jurčkove ceste v Ljubljani v kateri sta bila udeležena kolesar in mopedist.

Ugotovljeno je bilo, da je voznik mopeda vozil v nasprotni smeri po kolesarski stezi in trčil v kolesarja, ki je pravilno pripeljal naproti.

V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Verižno trčenje na štajerski avtocesti pri Lukovici

Včeraj, okoli 15.30 so bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Grosuplju v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar.

Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišču zavijal levo in pri tem izsilil prednost kolesarju, ki je vozil naravnost. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure je prišlo na štajerski avtocesti pri Lukovici v smeri Maribora do naletnega trčenja treh osebnih vozil.

Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznika, ki je pred njih ustavil zaradi zgoščenega prometa, nato pa je vozilo odbilo še v vozilo pred njim.

V nesreči so se trije sopotniki v tretjem vozilu lažje poškodovali. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Voznica trčila v rob tovornega vozila in v odbojno ograjo

Včeraj, okoli 10. ure je na gorenjski avtocesti pri Povodju v smeri proti Kranju prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik tovornega vozila.

Nesrečo je povzročila voznica, ki se pri menjavi prometnega pasu ni prepričala, da lahko to varno stori in trčila v rob tovornega vozila, nato pa še v odbojno ograjo. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še padec kolesarja v Centru. Kolesar je padel zaradi vožnje preblizu desnemu robu in se pri tem lažje poškodoval. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

Starejše novice