Slika je simbolična (foto: Bobo).
STA
Pon, 27.11.2023 14:21
Ponoči je na internistični prvi pomoči (IPP) v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana prišlo do incidenta. Obravnava bolnikov na IPP je bila začasno motena.

Po ugotovitvah policije je nekaj pred 3. uro bolnik med obravnavo s solzivcem poškropil zaposleno. Plinski razpršilec so mu zasegli, so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. 

V UKC Ljubljana so za STA navedli, da so na infekcijsko urgenco preusmerili eno bolnico, »ki je bila pripeljana ravno v času, ko smo morali iz prostorov IPP začasno seliti bolnike iz 24-urne bolnišnice - večina je bila premeščenih v travmatološko opazovalnico«.

Bolniki, ki so po incidentu na IPP prišli sami in niso bili pripeljani z reševalnim vozilom, so lahko kot običajno počakali v čakalnici.

Trenutno poteka odpravljanje zadnjih tehničnih težav. Ob tem se UKC zahvaljuje vsem, ki so v nočni izmeni priskočili na pomoč, da so lahko bolnikom tudi v izredni situaciji zagotovili kakovostno oskrbo.

Policija bo zoper kršitelja podala obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitve javnega reda in miru.

Komentarji (1)

dr. KILDARE (ni preverjeno)

Mater, kako bi naklestil snovalce teh jebenih reklam, če bi mi kateri padel med pešice! Saj že dolgo več ne morem nič prebrati!!!

Starejše novice