Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Pon, 26.4.2021 10:04
Policijska uprava Ljubljana je v zadnjih 24 urah obravnavala šest prometnih nesreč z materialno škodo in pet nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Policijska uprava Ljubljana poroča o kar nekaj prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi vožnje pod vplivom alkohola:

  • Včeraj, nekaj pred 21. uro, je na območju Grosuplja padel kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu roba zapeljal na bankino in padel. Kolesar se je lažje poškodoval, alkotest pa je pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu bo plačilni nalog.
  • Nekaj pred 20. uro je v Gmajnici v krožnem križišču voznik izgubil oblast nad štirikolesnikom, ter v krožišču trčil v betonski robnik. Voznik neregistriranega štirikolesnika se je lažje poškodoval, alkotest pa je pokazal rezultat 0,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu bo plačilni nalog.
  • Nekaj po 17. uri je na Šmartinski cesti zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,69 mg/l) padel kolesar, ki se je lažje poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.
  • V Ribnici je okoli 17. ure v desnem nepreglednem ovinku, voznik osebnega vozila, zapeljal naravnost na drug vozni pas po katerem se je v tistem  trenutku  pravilno  pripeljala  voznica osebnega vozila v katero je nato trčil. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju je bil odrejen  preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 1,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, policisti pa še zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vlomi

  • Policisti so obravnavali tudi nekaj vlomov. V Mostah je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 100 evrov.
  • V Mostah je bilo prav tako vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škode je bilo okoli 500 evrov.

Starejše novice