Ljubljanainfo
Pon, 10.7.2023 13:58
V prostorih parka Aqualuna v Podčetrtku je v soboto izbruhnil požar. Razlog najverjetneje napaka na električni napeljavi.

Policijska uprava Celje je sporočila, da so bili v soboto, nekaj čez 17. uro, obveščeni, da je zagorelo v termalnem parku Aqualuna v Podčetrtku.

Z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je do požara prišlo v prostorih shrambe, od koder se je ogenj razširil na ostrešje objekta.

»Tuja krivda za nastanek požara je izključena. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi,« je zapisala policija.

Pri gašenju je sodelovalo 95 gasilcev, s 23. vozili prostovoljnih gasilskih društev Podčetrtek, Pristava, Imeno, Sela, Virštanj, Kristan Vrh, Mestinje, Šmarje pri Jelšah in Steklarna Rogaška Slatina.

V požaru ni bil nihče poškodovan.

Spomnimo, v času požara je bilo po podatkih Term Olimia na kopališču okoli 1500 obiskovalcev, ki so jih zaposleni nemudoma in brez večjih težav evakuirali in poskrbeli za njihovo varnost ter zaščitili mesto požara.

Kopališče je že v nedeljo normalno obratovalo, zaprt je ostal le lokal, pri katerem je v shrambi oziroma skladišču zagorelo.

Starejše novice