Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 22.7.2021 13:30
Policijska uprava Maribor je razkrila podrobnosti včerajšnjega incidenta na Lentu, v katerem sta bila med opravljanjem nalog lažje poškodovana dva mestna redarja.

Na Policijski upravi Maribor pojasnjujejo, da sta včeraj popoldan dva mestna redarja iz mariborskega Medobčinskega redarstva izvajala svoje naloge v bližini Sodnega stolpa na Lentu v Mariboru.

Na vozila, nepravilno parkirana na pločniku, sta imela namen namestiti obvestila o storjenem prekršku.

»Ko sta na prvo od parkiranih vozil namestila prvo obvestilo, je do njiju pristopilo več moških, ki so jima pričeli groziti, en od njih pa je enega od mestnih redarjev odrinil,« pojasnjujejo okoliščine incidenta na Policijski upravi Maribor.

Redarjema grozili s smrtjo

Ko je še drugi moški istega redarja brcnil v nogo, sta redarja, ki sta se počutila ogroženo, odstopila od izvajanja nadaljnjih nalog in se umaknila v službeno vozilo.

Skupina moških jima je sledila do vozila, kjer je en od njih istega redarja, sedečega v službenem vozilu, brcnil še v predel reber.

Prav tako je skupina moških redarjema grozila s smrtjo in od njiju zahtevala, da na omenjenem predelu ne izvajata več svojih nalog.

Takoj po prejetem obvestilu o tem dogodku so policisti nujno intervenirali in vzpostavili  javni red in mir.

Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Ker predkazenski postopek še ni zaključen, več podrobnosti policija ne more posredovati.

Mariborski policisti ob opisanem primeru poudarjajo ničelno toleranco do kaznivih dejanj z elementi nasilja ali groženj, tudi v bodoče pa se bodo odločno odzvali na vsako grožnjo, poskus napada ali napad na predstavnike države ali lokalne skupnosti, ko ti izvajajo zakonite naloge, so še zapisali.

Spomnimo. Incident je na današnji novinarski konferenci Mestne občine Maribor razkril župan Saša Arsenovič, ki je med drugim še dejal, da je skupina petnajstih napadalcev napadla dva redarja pri opravljanju svojega dela na Lentu in ju tudi lažje poškodovala.

»Sta v dobrem stanju, sicer na bolniški,« je dejal župan in pojasnil, da je do napada najverjetneje prišlo zaradi treh napačno parkiranih vozil, ki sta jih opazila redarja. Zadevo so predali organom pregona.

»Oba sem poklical danes in preveril, ali sta v redu. Oba sta v redu. Žalosten dogodek, nezaslišano,« je še pripomnil župan in dodal, da zdaj šele vidimo, kako pomembno in izpostavljeno je delo redarjev: »Redarjem izrekam podporo in upam, da bo delo naprej potekalo nemoteno.«

Starejše novice