Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Tor, 19.9.2023 14:53
Reka Soča terjala novo življenje.

Policisti so bili nekaj minut pred poldnevom obveščeni o nesreči na reki Soči pri naselju Trnovo ob Soči, v občini Kobarid.

Po prvih podatkih se je nesreča zgodila med raftanjem po reki Soči od vstopne točke Boka, občina Bovec proti izstopni točki Trnovo 1 pri naselju Trnovo ob Soči, občina Kobarid. Pri tem je prišlo do nesreče, kjer je eden od udeležencev izgubil življenje, dva udeleženca raftanja pa sta bila telesno poškodovana.

Kljub takojšnji nudeni prvi pomoči oziroma oživljanju na kraju je ena oseba preminula.

Poleg policistov in kriminalistov so na kraju tragične nesreče tudi druge pristojne službe: gorski reševalci Gorske reševalne službe Tolmin, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kobarid in reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin.

Policisti so o dogodku obvestili tudi okrožno državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Novi Gorici ter druge pristojne inšpekcijske službe.

Okoliščine nesreče, v kateri je glede na sedanje podatke umrl tuj državljan, policija v tem trenutku še preiskuje, zbira dodatna obvestila in opravlja druga nujna preiskovalna dejanja.

Več podrobnosti o nesreči bodo širši javnosti lahko posredovali po zaključku preiskave.

Starejše novice