Foto: Bobo
Pia Seidl
Ned, 13.11.2022 11:21
Včeraj so pristojni nudili medicinsko pomoč osebi, ki je v trampolin parku med športno aktivnostjo padla in utrpela hude poškodbe.

Včeraj popoldan je v trampolin parku na Leskoškovi cesti v Ljubljani oseba med športno aktivnostjo na trampolinu padla v jamo pod trampolinom in se huje poškodovala.

Utrpela hude poškodbe

Gasilci Gasilske brigade Ljubljana so osebi nudili prvo pomoč z oživljanjem do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči, osebo iznesli iz jame pod trampolinom in jo predali v oskrbo reševalcev.

Reševalci nujne medicinske pomoči Ljubljana so osebo oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Kako je prišlo do nesreče?

»Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je oseba v športnem parku, med treningom, padla med športne blazine in se huje poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana, njeno življenje pa je ogroženo,« so odgovorili na povpraševanje Slovenske tiskovne agencije.

 Policisti po doslej zbranih informacijah znakov kaznivega dejanja niso ugotovili.

Po poročanju medijev je ogroženo življenje polnoletnega profesionalnega akrobata in člana akrobatske skupine, ki prostore parka vsakodnevno uporablja za treninge.

Do nesreče je prišlo ob napačnem pristanku v gimnastično jamo s penami med izvajanjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka, ki je namenjen izkušenim skakalcem in treningom akrobatskih elementov, so na spletnem portalu lokalec.si navedli besede direktorja parka Mirana Razorška.

Starejše novice