Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Čet, 16.11.2023 15:55
Učenec devetega razreda slovenske osnovne šole je grozil s streljanjem, policija je z njim opravila razgovor.

Prostore Osnovne šole Turnišče je danes po informacijah Sobotainfo obiskala policija. Pod drobnogledom je bil eden izmed učencev, po neuradnih informacijah devetošolec.

Melita Olaj, ravnateljica Osnovne šole Turnišče, je za Sobotainfo pojasnila zadevo:

»Včeraj so se fantje sprli in je povedal, da bo jutri streljal. Mi smo te stvari vzeli resno. Učenec pa je danes prišel normalno v šolo.«

Širijo se celo govorice o dveh pištolah, ki naj bi jih prinesel v šolo, a te informacije je ravnateljica zavrnila: »Učenec je prišel v šolo brez kakšnih posebnosti, s šolskimi potrebščinami, policija je z njim opravila razgovor, ampak to je tudi vse.«

Sledili vsem korakom, ki so nujni v takih situacijah

Ravnateljica osnovne šole je danes staršem učencev poslala tudi pojasnilo, da so sledili vsem korakom, ki so potrebni v tovrstnih situacijah:

»Obveščamo vas, da smo v zvezi z grožnjami, ki so bile včeraj izrečene s strani učenca, sledili vsem korakom, ki so potrebni v takih situacijah.

Vključila se je tudi policija in druge pristojne službe. Učenci so dobro in na varnem. Pouk in vse druge načrtovane dejavnosti normalno potekajo. Enako velja za naslednje šolske dneve.«

Naknadno, ob 15.34, je ravnateljica staršem sporočila še, da preiskava še poteka.

»Glede prisotnosti otrok v šoli pa vam lahko povem, da še vedno zagotavljamo varno okolje v sklopu šole. Prav tako bo dotični učenec še naprej obiskoval šolo,« je zapisala v odgovoru.

Policija: Zavedamo se resnosti nasilja med mladimi

Za dodatne informacije smo poklicali tudi Policijsko upravo Murska Sobota, kjer so potrdili, da so prejeli prijavo, ki se nanaša na ravnanje mladoletne osebe, ki bi lahko imelo znake groženj.

»V zvezi s tem še zbiramo obvestila. Zaradi interesa zaščite mladoletnih oseb več informacij ne moremo podati,« so pojasnili.

Ob tem so dodali, da se policisti zavedajo resnosti nasilja med mladimi in pomena prijave morebitnih odklonskih ravnanj.

»Poudarjamo, da lahko mladi, zaradi nepremišljenosti, neizkušenosti, nezrelosti in ob pomanjkanju osebne odgovornosti hitro sprejmejo napačno odločitev.

Policisti se zato odzovemo na vsak tovrstni primer, ob prijavi groženj nemudoma izvedemo vse prve nujne ukrepe za ugotovitev izvora in resnosti groženj, ob tem preverimo vse okoliščine in ukrepamo v skladu s pristojnostmi ter o tem obveščamo pristojne službe,« so še zapisali.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice