Vir: Facebok Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje
Rebeka Sivka
Tor, 10.8.2021 12:53
Slovenski gasilci pomagajo Severni Makedoniji pri gašenju požarov, danes pa se tja odpravlja nova ekipa gasilcev.

Severna Makedonija se še vedno bori s požari. Slovenske gasilske enote so včeraj v sodelovanju z avstrijskimi in bolgarskimi nadaljevale gašenje na območju vasi Mačevo in Budinarci.

Situacija na terenu je zelo resna, enote so na prvi liniji požara. Razmere so neugodne, veter ves čas spreminja smer, temperature so visoke.

Vlažnost še je vedno zelo nizka, območje je gosto poraščeno, teren je razgiban, posamezni predeli niso dostopni z gasilskimi vozili.

Pri gašenju pomagajo makedonski helikopterji in romunsko letalo. Na slovenskem delovišču sta prisotni policija ali vojska. Lokalne sile delujejo pod slovenskim poveljstvom in proaktivno pomagajo ob morebitnih izzivih, kot so lokacije hidrantov, lažja popravila in priprava terena.

V Severno Makedonijo se odpravlja nova ekipa slovenskih gasilcev

Danes se v Severno Makedonijo odpravlja nova ekipa gasilcev in pripadnikov Civilne zaščite Republike Slovenije. Druga odprava ima 52 članov od tega je 43 gasilcev in 9 pripadnikov Civilne zaščite.

Potujejo z dvema avtobusoma v spremstvu dveh vozil Civilne zaščite. V Berovem bodo zamenjali 48 člansko enoto, ki je v Severni Makedoniji od 6. avgusta.

Prva odprava se bo v Slovenijo vrnila 11. avgusta v večernih urah, druga bo v Severni Makedoniji z delom nadaljevala do predvidoma ponedeljka, 16. avgusta, v Slovenijo pa se bo vrnila dan kasneje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice