Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sre, 24.4.2024 15:29
Nacionalni preiskovalni urad danes nadaljuje kriminalistično preiskavo s pregledom zaseženih podatkov

Po odmevnem primeru suma korupcije v avtocestnem podjetju Dars so kriminalisti po Sloveniji včeraj, 23. aprila, izvajali hišne preiskave.

Kriminalisti so včeraj zjutraj obiskali tudi Valentina Hajdinjaka, nekdanjega predsednika uprave Darsa, ki so ga z mesta direktorja odnesla prav medijska razkritja.

Hišno preiskavo so opravili tudi pri Roku Snežiču, ki naj bi novembra lani prejel 5000 evrov podkupnine, Antonu Travnerju, nekdanjemu generalnemu direktorju policije, nekdanjemu direktorju za področje vzdrževanja v Darsu Damijanu Jaklinu ter pri žvižgaču, ki je zatrjeval, da je Snežiču dal podkupnino.

Hišne preiskave na območju šestih policijskih uprav

Iz policije so sporočili, da preiskovalne aktivnosti potekajo na območju policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Celje, Ljubljana, Kranj in Novo mesto zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve štirih kaznivih dejanj.

Pri izvajanju hišnih preiskav in ostalih preiskovalnih aktivnostih na območju Slovenije sodeluje skupno 50 preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada in 24 kriminalistov iz policijskih uprav Maribor, Ljubljana in Murska Sobota.

Kaznivih dejanj je trenutno osumljenih šest fizičnih oseb.

Za  kaznivo dejanje zlorabe položaja je predpisana kazen zapora po prvem odstavku do pet let, po tretjem odstavku pa do dve leti, za kaznivo dejanje nedovoljeno sprejemanje daril po prvem in drugem odstavku je predpisana kazen zapora od treh mesecev do petih let in denarna kazen, za kaznivo dejanje nedovoljeno dajanje daril po prvem in drugem odstavku pa kazen zapora do štirih let in denarna kazen.

Nacionalni preiskovalni urad danes nadaljuje kriminalistično preiskavo s pregledom zaseženih podatkov 

Nacionalni preiskovalni urad je včeraj zaključil z vsemi načrtovanimi hišnimi preiskavami stanovanjskih in poslovnih prostorov na območju policijskih uprav Murska Sobota, Celje, Maribor, Ljubljana, Kranj in Novo mesto.

Na hišnih preiskavah so preiskovalci zasegli listinsko dokumentacijo, elektronske podatke in elektronske naprave, so danes sporočili iz Generalne policijske uprave.

Preiskovalci danes nadaljujejo kriminalistično preiskavo, in sicer že pregledujejo zasežene podatke, zbirajo obvestila in izvajajo druge nujne operativne aktivnosti.

Starejše novice