Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Tor, 23.4.2024 16:00
Center Rog, Rog lab, je že leta 2018 prejel nagrado mreže Eurocities za inovativnost.

Evropsko središče za kulturno dediščino je Center Rog uvrstilo med deset inovativnih lokalnih dobrih praks s področja zagotavljanja kulturne dediščine, ki prispeva k zeleni, digitalni in socialni preobrazbi družbe v mestih po vsej Evropi.

Na razpis, ki je bil objavljen novembra lani, je prišlo 40 prijav iz vse Evrope, natančneje iz 33 mest oziroma regij, je povedala direktorica Centra Rog Renata Zamida.

Mreža evropskih mest bo vsako od praks podrobneje predstavila v prihodnjih mesecih - tako s članki kot tudi s tematskimi seminarji in obiski.

Med deseterico sta le dve mesti, ki ne spadata v Evropsko unijo. Eno je armenski Gjumri in škotski Glasgow.

V deseterici dobrih praks  še projekti iz belgijskega mesta Ostende, francoskega Natnesa, španske Barcelone, grške Kalandre, poljskega Zabrzeja, portugalskega Guimaraesa in švedskega Stockholma.

Kot je dejal ljubljanski župan Zoran Janković, je na dosežek Centra Rog in njegovih zaposlenih izjemno ponosen ter obenem vesel, da se na tak način kažejo rezultati dobrega dela. In da je to prepoznala tudi Evropska unija.

Dodal je še, da srčno upa, da bodo tovrstne potrditve oporečnikom le zaprle usta.

Zamida je medtem vse povabila na prvi dan soseda v Centru Rog in Parku izbrisanih pred njim. Ta bo v soboto, 1. junija, šlo pa bo za celodnevno druženje z brezplačnimi delavnicami, glasbo in športnimi aktivnostmi, organiziran bo tudi skupnostni piknik.

Komentarji (1)

Gren (ni preverjeno)

KAJ PA DREKOVOD ??????

Starejše novice