Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 5.4.2021 09:18
Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so v preteklih 24 urah, med drugim, obravnavali pet tatvin, štiri vlome in štiri primere poškodovanja tuje stvari.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 124 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 32 dogodkov, s področja javnega reda in miru 42 dogodkov in s področja prometne varnosti 27 dogodkov. 

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali sedem krat na javnem kraju in deset krat v zasebnem prostoru.

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali pet tatvin, štiri vlome, kjer je v dveh primerih ostalo pri poskusu. Obravnavali so tudi štiri primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Kje so se zgodili vlomi in tatvine?

  • Na Zaloški cesti v Ljubljani je neznani storilec vlomil pomožne prostore gostinskega objekta in odtujil električni skiro znamke Xplorer, črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.
  • V  Mostah neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar. Povzročil je za okoli 4.500 evrov materialne škode.

Prometna varnost

S področja prometne varnosti so obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli tri vozila.

Včeraj, okoli 20.30 se je na Cesti komandanta Staneta v Medvodah zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen le kolesar. Po do sedaj znanih podatkih je zaradi okvare na kolesu padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti bodo izvedli ustrezen ukrep.

Starejše novice