Slika je simbolična
Patricija Fašalek
Ned, 17.7.2022 09:27
V prometnih nesrečah, do katerih je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, sta se dve osebi huje poškodovali.

Včeraj okoli 4. ure je na Šmartinski cesti prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega avtomobila sama, ko je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v drog javne razsvetljave.

Drog je ob trku poškodoval še parkirano vozilo, huje poškodovan pa je bil tudi sopotnik v vozilu povzročiteljice nesreče. Njegovo življenje ni ogroženo.

Po zdrsu v brežino se je vozilo prevračalo

Včeraj zgodaj popoldne, ob 13. uri, je prišlo do nesreče tudi na dolenjski avtocesti od Ivančne Gorice proti Trebnjem, bolj natančno za uvozom Ivančna Gorica. Ponovno je bil v dogodku samoudeležen voznik osebnega vozila. 

Po do sedaj zbranih obvestilih je do  prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal desno izven vozišča v brežino, kjer se je vozilo prevračalo, dokler ni obstalo na odstavnem pasu avtoceste.

V nesreči so se voznik in dva sopotnika lažje poškodovali, eden izmed potnikov pa je bil huje poškodovan. Njegovo življenje sicer ni v smrtni nevarnosti.

Policisti v obeh primerih še nadaljujejo z zbiranjem informacij zaradi suma kaznivega dejanja. o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. 

Starejše novice