Ljubljanainfo
Čet, 10.8.2023 16:15
Štajerski policisti so z nujnim prevozom v celjsko bolnišnico pomagali manj kot dveletnemu dečku, ki je med igro popil nevarno tekočino.

Na mozirskem je obupana občanka ustavila pomočnika načelnika Policijske postaje Mozirje in povedala, da potrebuje nujen prevoz manj kot dveletnega otroka v celjsko bolnišnico.

Kot so danes sporočili policisti Policijske uprave Celje, je otrok med igro popil nevarno tekočino in je potreboval takojšnjo pomoč.

Policist se je takoj odzval in občanko z dojenčkom in dečkom, ki je potreboval pomoč, ter njihovo sorodnico, naložil v vozilo. Policist je bil, ko ga je občanka ustavila, na službeni dolžnosti s terenskim vozilom, tako, da so do Celja lahko prišli po krajši poti

Celjski policisti so razložili, da sta bili otrokova mama in sorodnica ves čas vožnje na zvezi z zdravnikom, ki jim je dajal navodila.

»Bistveno je bilo, da otrok med vožnjo ni zaspal, zato so se trudili in ga ves čas animirali, med drugim tudi s policijsko sireno in lučkami. Na srečo so v Celje prišli pravočasno,« so sporočili celjski policisti.

Zdravstveno osebje, ki jih je čakalo pri vhodu na urgenco, je dečku nudilo takojšnjo pomoč in trenutno okreva v bolnišnici.

Starejše novice