Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Tor, 26.4.2022 15:38
Danes dopoldne se je v Osnovni šoli Žužemberg zaslišal strel, o katerem so bili novomeški policisti obveščeni malo po 10. uri.

Ob 10.34 je novomeška policijska uprava prejela klic, da je v šoli prišlo do sprožitve strela. Na kraj dogodka so takoj prišli kriminalisti sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave.

14-letnik je v šolo prinesel pištolo hrvaške izdelave, kalibra devet milimetrov. Ob nenamerni sprožitvi v garderobi, ob kateri je krogla zadela tla, so drobci krogle poškodovali 13-letnika, ki je utrpel lažje poškodbe. Otrok je še v zdravstveni oskrbi, vendar ni utrpel hujših posledic, je povedal je sporočil Robert Perc, vodja Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto.

Pištola last pokojnega sorodnika

Po prvih ugotovitvah naj bi bila pištola last pokojnega sorodnika 14-letnika, ki naj bi jo hranil v stari hiši v omari. Policisti so hišo zapečatili in jo bodo v prihodnosti še preiskali.

Gre za pištolo starejšega modela, ki so ga izdelovali med letoma 1990 in 1995. Policisti so sporočili, da je bilo v nabojniku še deset nabojev. Vse okoliščine izvora in neprimerne hrambe pištole policisti še preiskujejo. 

Kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti po 314. členu kazenskega zakonika. 

Izpostavili so prisebno ravnanje uslužbencev Osnovne šole Žužemberk, ki so takoj po dogodku zavarovali pištolo, poskrbeli za varnost pretresenih učencev in obvestili starše. V aktivnosti so se poleg kriminalistov in policistov vključili tudi šolski svetovalni delavci in psihologi.

Vsi otroci, vključno s tem 14-letnikom, so izredno pretreseni. Šola je ustrezno in trezno reagirala, je povedal Perc. Zaradi interesa otrok in mladoletnikov več informaciji trenutno ne morejo razkriti. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice