Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Ned, 30.4.2023 20:18
Na Dolenjskem se je zgodila huda nesreča, v kateri je izgubil življenje komaj 11-letni otrok. Sedaj je znanih več podrobnosti tragičnega dogodka.

Regijski center za obveščanje iz Novega mesta je nekaj pred pol enajsto dopoldne obvestil Operativno komunikacijski center novomeške policijske uprave o nesreči s traktorjem na cesti od Podturna proti Črnomlju, v kraju Stare Žage.

Otroku ni bilo več pomoči

Kraj nesreče sta si ogledala dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novem mestu z dežurnim državnim tožilcem.
Ob strokovni pomoči policistov Postaje prometne policije Novo mesto in Dolenjskih Toplic je bilo ugotovljeno, da se je na prednjem prekucnem nakladalniku kmetijskega traktorja peljal 11-letni otrok.

Domnevajo, da je med vožnjo potegnil na vzvod zatege, nakar se je nakladalnik odpel, otrok pa ob tem padel na cesto.

Otroku je najprej pomagal voznik traktorja, nato pa še policisti iz Dolenjskih Toplic, do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči. Na žalost otroku niso mogli več pomagati, poroča Policijska uprava Novo mesto.

52-letnemu vozniku traktorja odrejen strokovni pregled

Točen vzrok smrti bodo ugotovili na Inštitutu za sodno medicino.

Pri ogledu kraja so sodelovali forenzični strokovnjaki Sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta.

Policijska uprava Novo mesto poroča, da je bil 52-letnemu vozniku traktorja odrejen strokovni pregled. Na kraju so opravili tudi test alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola v izdihanem zraku.
Policisti so traktor s priključki zaradi nadaljnjih preiskav tehnične brezhibnosti zasegli. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskovanjem okoliščin primera.

Zaradi ogleda kraja je bila cesta zaprta oziroma promet oviran do 14. ure.

Starejše novice