Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Pon, 26.2.2024 11:09
Zgodilo naj bi se v večernih urah, ko sta se namenili v trgovino.

V soboto zvečer naj bi v Vevčah prišlo do poskusa ugrabitve dveh najstnic.

Ti naj bi se odpravili do trgovine, do katere imata peš približno deset minut, je mogoče prebrati v objavi, ki se deli po družbenih omrežjih. Pri sicer zaprti trgovini pa naj bi jima pot presekal črn mercedesov kombi, menda starejšega letnika, ki naj bi jima že prej sledil.

Potem ko je naglo zavrl, naj bi iz njega izstopili trije moški in odprli stranska vrata. Dekleti sta se pognali v tek, oni pa za njima. 

Zatekli sta se v bližnji blok, kjer sta pozvonili in jima je ena od stanovalk odprla vrata.

Iz bloka naj bi spremljali dogajanje, in sicer naj bi več oseb hodilo naokrog in ju iskalo. Zaradi teme nista razbrali njihovih obrazov niti registreske tablice kombija.

Vir: Facebook

Do prihoda staršev in policistov naj bi ju varoval starejši moški iz bloka, v katerega sta se zatekli.

Z dogodkom so seznanjeni

Zadevo smo preverili na ljubljanski policijski upravi

Potrdili so, da so »bili seznanjeni z dogodkom, kjer naj bi na območju Most preko vikenda v bližini dveh otrok ustavil kombi, iz njega pa da so stopile tri osebe«. 

»Osebe po do sedaj znanih podatkih otrok niso ogovarjale in ni prišlo do nikakršnega kontakta med njimi. Policisti za pojasnitev vseh okoliščine dogodka še zbirajo obvestila. Policija pri tem sodeluje s roditelji in drugimi pristojnimi organi ter drugimi vpletenimi osebami, ter izvaja druge aktivnosti, da se v celoti preveri vse okoliščine dogodka. Po prvih podatkih gre za enkraten dogodek, v katerem do sedaj niso potrjeni nobeni elementi kaznivih ravnanj

Komentarji (2)

Branko 59 (ni preverjeno)

Ni elementov kaznivega dejanja to napiše samo bedak-upam da jih najdejo in lincajo

Gren (ni preverjeno)

Šiptarji?

Starejše novice