Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 12.4.2024 08:25
V zadnjih dneh je v Ljubljani prišlo kar do dveh drznih tatvin. V prvem primeru sta se storilca izdajala za delavca telekomunikacijskih storitev, v drugem primeru pa sta ženski starejšo žensko zamotili z masažo.

Ljubljanski policisti so v zadnjem dnevu na področju kriminalitete obravnavali dve drzni tatvini.

V prvem primeru je včeraj okoli 12. ure neznani storilec na območju Šiške na domu zamotil starejšo oškodovanko s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev in del.

Drugi storilec je med tem iz hiše odtujil nakit in denar ter lastnico oškodoval za nekaj sto evrov. S kraja sta se storilca odpeljala z vozilom sive barve.

Pri tem so policisti podali tudi opis enega od storilcev. Gre za moškega starega okoli 40 let, oblečen pa je bil v kavbojke in jakno modre barve.

Ljubljanski policisti pa so bili včeraj obveščeni tudi o drzni tatvini, ki je bila izvedena v sredo, 10. aprila, za Bežigradom.

Dve do sedaj neznani storilki sta v stanovanju starejši ženski ponujali terapevtske storitve ter nudile masažo. V tem času sta izkoristili nepozornost oškodovanke in ji odtujili več sto evrov gotovine.

Policisti v obeh primerih glede okoliščin kaznivih dejanj nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Tarča predvsem starejši, na kaj morajo biti pozorni?

Na Policijski upravi Ljubljana opažajo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni.

»Opažamo, da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve pa so predvsem starejši občani,« razlagajo ljubljanski policisti.

Občanom zato svetujejo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«.

Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo, s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in registrsko številko vozila).

Starejše novice