Ljubljanainfo
Pet, 12.4.2024 07:00
Vrata so odklenjena, tako da je vstop prost za vse.

Odvisniki od drog so v Ljubljani že od nekdaj. A zdi se, da so bolj opazni, odkar Rog, Cukrarna in Metelkova niso več to, kar so nekoč bili.

Denimo pri Lidlu pri Metelkovi in pod Fabianijevem mostom. In Zmajskem. Zadržujejo se na Kotnikovi ulici, na ploščadi pred Slovenskim etnografskim muzejem. Priljubljeno zbirališče sta tudi paviljon na Kongresnem trgu ter Plečnikov podhod; zadržujejo se tudi pred Stigmo na Petkovškovem nabrežju, parku Tabor ...

Mestna občina Ljubljana se s to problematiko spopada s pomočjo sofinanciranja programov, pretežno nevladnih organizacij, v okviru javnih razpisov; sofinanciranja programov, ki so namenjeni zmanjševanju škode zaradi drog tako za same uživalke in uživalce kot tudi za prebivalke in prebivalce mesta; sofinanciranjem zavetišča za brezdomne uporabnice in uporabnike nedovoljenih drog; delovanjem edine varne hiše za aktivne uporabnice nedovoljenih drog, ki so žrtve nasilja v Sloveniji; ter delovanjem treh dnevnih centrov, ki omogočajo druženje in nudenje strokovne pomoči uživalcem nedovoljenih drog.

Očitno pa so si zatočišče našli tudi na Čopovi ulici, in sicer v prostorih, kjer je nekoč bil hostel Tresor. Vrata so namreč odklenjena.

Odvisniki se tam drogirajo, spijo, menda celo shranjujejo dobrino, ki so si jih protipravno prisvojili.

Ljubljanska policija je o tem obveščena.

Komentarji (2)

Andrekolut (ni preverjeno)

Ljubljanković

ariel (ni preverjeno)

Počakajte in se pred ozirajte.

Starejše novice