Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 20.7.2022 08:28
V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 190 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 43 nanašalo na kriminaliteto, 42 na javni red in mir, ter 76 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali sedem tatvin, sedem vlomov, od tega je v dveh primerih ostalo pri poskusu, in en primera poškodovanja tuje stvari.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 16 krat na javnem kraju in štirikrat v zasebnem prostoru.

V Ljubljani včeraj številni vlomi

Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil moško kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov. Prav tako je bilo na Viču včeraj vlomljeno v objekt v obnovi, od koder je neznani storilec odtujil več podometnih kotličkov. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar in tehnično blago. Lastnika je oškodoval za okoli 2600 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v dve kleti in iz ene odtujil gorsko kolo znamke Gigant. Lastnika je oškodoval za okoli 1500 evrov.

V okolici Litije je bilo vlomljeno v počitniško hišo od koder je neznani storilec odtujil razsmernik sončne elektrarne in indukcijsko ploščo. Lastnika je oškodoval za okoli 1700 evrov.

Voznica zapeljala s ceste, vozilo pristalo na strehi

Pri prometni varnosti so ljubljanski policisti obravnavali 28 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Danes, okoli 1.30 se je na cesti od Jevnice proti Goliščem zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste, vozilo pa se je prevrnilo na streho. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala.

Včeraj, nekaj po 14. uri se je na Pesarski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost  kolesarki. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala.

Včeraj, okoli 12.30 se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval.

Starejše novice