Vir: Facebook, Gasilska enota Škofja Loka
Ljubljanainfo
Ned, 30.7.2023 07:03
Zgodila se je huda prometna nesreča s smrtnim izidom.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je včeraj, 29. julija, ob 22.12 na cesti Bukovica - Dolenja vas, izven naselja Bukovica, zgodila hujša prometna nesreča.

V občini Železniki je prišlo do čelnega trčenja, šest metrov dolga limuzina je trčila v osebni avtomobil. 

33-letni voznik limuzine je v desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, ob tem pa čelno trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil 32-letnik, so pojasnili na Generalni policijski upravi. 

V nesreči je bilo šest poškodovanih oseb, 85-letna sopotnica v osebnem vozilu pa je preminula na kraju nesreče, so sporočili iz Generalne policijske uprave. 

Poškodovane osebe so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, poškodovani niso v življenjski nevarnosti.

Na prizorišče prometne nesreče so prihiteli gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Škofja Loka kot tudi reševalci Nujne medicinske pomoči Škofja Loka in Kranj. 

Gasilci so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili dve osebi, odklopili akumulatorja, osvetljevali kraj dogodka, posuli po razlitih motornih tekočinah in očistili vozišče.

Prav tako so nudili pomoč delavcem vlečne službe pri nalaganju vozil in nudili pomoč pri oskrbi v nesreči poškodovanih oseb.

Starejše novice