Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 31.10.2023 09:44
Ljubljanski policisti so imeli včeraj polne roke dela ...

V preteklih štiriindvajsetih urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 577 klicev, 216 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 56 nanašalo na kriminaliteto, 65 na javni red in mir, ter 69 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 21 tatvin, 9 vlomov (v sedmih primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari.

Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Kaj vse se je še dogajalo?

Pri prometni varnosti so policisti obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnim kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli štiri vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12-krat na javnem kraju in desetkrat v zasebnem prostoru.

Ljubljanski policisti so zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavali dva posameznika.

Vlom in roparska tatvina

Policisti so bili včeraj, okoli 12.30, obveščeni, da so občani na območju Viča zadržali žensko, ki je pred tem vlomila v eno izmed hiš in iz nje odtujila nekaj sto evrov gotovine.
Pri tem sta jo zalotili oškodovanki, ki jima je osumljenka sprva želela pobegniti in je pri tem tudi lažje poškodovala eno izmed oškodovank, ki jo je poskušala zadržati na kraju.
 
Kljub temu so storilko ob pomoči drugih občanov uspešno zadržali do prihoda policije.
Policisti so pri 57-letni osumljenki našli in zasegli odtujeno gotovino ter vlomilsko orodje. S Policijske uprave Ljubljana so še sporočili, da je bila 57-letnici odvzeta prostost, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja.

O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policija ob praznikih svari na prometno varnost

Policija poziva k dodatni previdnosti med prazniki, voznike opozarja naj, preden se odpravijo na pot, preverijo cestne razmere in stanje na mejnih prehodih.

»Na cesti, posebej v okolici pokopališč, bodite strpni in vozite varno. Glede na slabše razmere na cesti, ki so ponekod mokre in spolzke, na cesti pa je tudi veliko listja, prilagodite hitrost vožnje. Nikakor ne sedite za volan pod vplivom alkohola,« svarijo na Policijski upravi Ljubljana. 

Policisti bodo prisotni tako na cestah kot na meji.

V kolikor prehajate mejo, preverite veljavnost dokumentov, pred odhodom pa je smiselno, da ustrezno zavarujete svoje domove:

»Pred odhodom od doma, tudi če samo za kratek čas, ustrezno zavarujte bivališča, obvezno zaklenite vrata in zaprite okna ter upoštevajte vse splošne ukrepe za preprečevanje vlomov. V parkiranih vozilih na vidnih mestih ne puščajte vrednejših predmetov, osebne predmete pa skrbno varujte tudi ob obisku pokopališč.«

Starejše novice