Nedovoljene petarde, ki so jih policisti zasegli (Vir: Policijska uprava Ljubljana).
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 19.12.2022 08:36
Policisti so bili obveščeni, da se je zaradi uporabe nedovoljene pirotehnike poškodoval mladoletnik, ki mu je v stanovanju eksplodirala petarda. Mladoletnik je petarde naročil kar preko spleta z vednostjo staršev.

Včeraj popoldan so bili policisti Policijske uprave Ljubljana obveščeni, da je bil na območju Vrhnike zaradi uporabe nedovoljene pirotehnike poškodovan mladoletnik

Po do sedaj zbranih obvestilih mu je v enem izmed stanovanj v rokah eksplodirala petarda, zaradi česar se je pri tem lažje poškodoval. Policisti so ugotovili, da je mladoletnik nedovoljene petarde naročil preko spleta z vednostjo staršev

V postopku je bilo zaseženih še več pirotehničnih izdelkov, med njimi tudi doma izdelana petarda. 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo izvedli ustrezne postopke. 

Policisti opozarjajo na nevarnost pirotehnike

Policisti odsvetujejo uporabo pirotehnike, tako z vidika varnosti, zdravja, kot tudi vplivov na okolje in živali. V kolikor pride pri uporabi do poškodb, so posledice teh lahko zelo hude in tudi trajne, opozarjajo policisti.

Staršem svetujejo, da se o uporabi posvetujejo z otroki, jih opozorijo na nevarnosti in ne dovolijo, da bi otroci pirotehniko uporabljali sami. 

»Če se ne morete upreti uporabi pirotehničnih izdelkov, jih nikar ne kupujte od preprodajalcev na tržnicah, ulicah ali družabnih omrežjih. Izkušnje kažejo, da je uporaba teh izdelkov zelo nevarna,« opozarjajo policisti.

Pri tem dodajajo, da je prepovedana tudi predelava ali lastna izdelava pirotehnike, saj izkušnje kažejo, da je uporaba teh izdelkov zelo nevarna.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice