Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Čet, 3.2.2022 13:35
Po navedbah zanesljivih virov naj nasilje nad umorjeno 41-letnico ne bi izhajalo samo s strani očeta, eden od sinov naj bi bil v postopku zaradi sostorilstva.

V torek popoldne se je v naselju v okolici Sevnice zgodil umor

»Še ena grozna družinska zgodba. Mož ubil ženo in se s šestimi otroki pojavil na policijski postaji. Pretresena,« je o dogodku na Twitterju zapisala Tamara Vonta, nekdanja poslanka, ki prihaja iz Krškega.

Ta informacija drži. Na policijski postaji v Sevnici se je v torek popoldne okoli 18. ure zglasil 47-letni moški s šestimi mladoletnimi otroki in v pogovoru policistom povedal, da njegova žena leži doma mrtva. 

Moškega so pridržali, je po poročanju STA danes razkrila policija. Za šest mladoletnih otrok je poskrbel center za socialno delo. 

Na naslovu bivanja družine pa so našli truplo 41-letne ženske. Na truplu so odkrili stare in sveže sledove nasilja.

Ovadba za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način

Poškodbe, ki so nastale v torek, so bile tako hude, da je 41-letnica zaradi teh v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo dejanja, umrla.

Osumljeni je še vedno v pridržanju in ga bodo po končanih nujnih preiskovalnih dejanjih s kazensko ovadbo odvedli pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Krškem.

Policisti so sicer omenjenega 47-letnika zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja v preteklosti že obravnavali. Za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način pa mu grozi najmanj 15 let zapora.

A podrobnosti, ki smo jih izvedeli, pretresajo ...

Umrla od pesti in brc

Več podrobnosti in okoliščin, ki so privedle do tragične družinske tragedije, zaradi zaščite mladoletnih otrok ne morejo razkriti, pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

A informacije, ki smo jih pridobili neuradno, s strani zanesljivih virov, kažejo, da ni bil nasilen le partner, ampak tudi najstarejši sin. 

Po navedbah virov naj nasilje ne bi izhajalo samo s strani očeta, eden od sinov naj bi bil v postopku zaradi sostorilstva.

Po pričevanju virov je 41-letnica umrla od pesti in brc: »Umili jo in jo dali v posteljo, šele nato so šli na policijo.« Bila naj bi celo posiljena.

Kot smo še izvedeli, naj bi le nekaj metrov od hiše, kjer se je zgodil umor, živelo policijsko osebje.

Selili so se po vsej Sloveniji

»Vsakič, ko se je vključil center za socialno delo, so se preselili. Tako je šel postopek vedno od začetka,« pričajo viri, ki pravijo, da so že živeli v Kranju, Bledu, Celju in tudi zdaj so prodajali hišo.

V vasico Razbor pod Lisco, nekaj kilometrov stran od Sevnice, so se preselili pred leti. Gre za majhen kraj, kjer so same domačije, sokrajani pa skopi z besedami, saj se bojijo maščevanja.

Kljub vsemu pa smo izvedeli, da partner umorjeni naj ne bi dovolil kontracepcije, zato je rojevala kot po tekočem traku, niti ji ni dovolil protibolečinskih tablet: »Ona ni imela pravice dihati.« 

Na njihovem domu naj bi zadnje čase živela še ena mlajša ženska, razmere so bile tudi zato naelektrene. »V hišo si je zadnje mesece pripeljal 'varuško', a nobeden od njiju ni delal,« pričajo viri in nadaljujejo: »Če 'varuški' ni pasala hrana, jo je nabil.«

Neuradno smo še izvedeli, da so bili postopki vodenih na več centrih za socialno delo, ki pa si očitno informacij niso podajali med seboj. Leta je bila po pričevanju virov izpostavljena fizičnemu in spolnemu nasilju, ki mu je zaman poskušala pobegniti.

To nasilje je po neuradnih, a zanesljivih informacijah nemalokrat prijavila pristojnim, domnevno tudi spolni delikt, a je prijave kasneje umaknila, nihče izmed pristojnih pa se, kot kaže, ni spraševal, ali temu ni botroval strah.

Julija bi praznovala 42 let, najmlajši otrok je star komaj leto dni.

Starejše novice