Slika je simbolična.
Janja Cör
Pon, 31.10.2022 08:31
Policijska uprava Ljubljana poroča o dogajanju v preteklih 24 urah.

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 496  klicev, 142 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo  na  kriminaliteto, 42 na javni red in mir, ter 40 na prometno varnost.

Izrek prepovedi približevanja

Policisti  so  med  drugim  na  področju  kriminalitete  obravnavali  drzno tatvino,  tatvini, 8  vlomov (v treh primerih je ostalo priposkusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaseg vozila

Pri prometni varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in  nesrečo  z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede  javnega  reda  in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Ukradli cigarete in storili več tisoč evrov škode

Po poročanju Policijske uprave Ljubljana so v  okolici  Kamnika vlomili v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli tisoč evrov.

V  Mostah  je  bilo  vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. V  Mostah  so prav tako neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili več evro palet. Podjetje so oškodovali za okoli dvesto evrov.

Na  Viču  so  neznanci  vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili  več  kros  oz.  enduro motorjev. Podjetje je oškodovano več tisoč evrov. Na Celovški cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

Drzna tatvina 

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini. Ta se je zgodila okoli 12. ure na  parkirišču pri Masarykovi cesti v Ljubljani.

Neznani moški je na kolesu pripeljal  mimo  oškodovanke, ko je ta na parkomatu plačevala parkirnino in ji  iz  rok  iztrgal  denarnico,  ter se odpeljal v smeri Šmartinske ceste. Policisti   glede  okoliščin  kaznivega  dejanja  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil.

Ste ga videli?

Neznani storilec je visok okoli 185 cm, oblečen v svetlo siv pulover s kapuco  na  glavi,  svetlo  modre  kavbojke.  Vozil  je  moško kolo z belim blatnikom zadaj.Zaradi neprilagojene hitrosti se lažje telesno poškodoval

Včeraj, okoli 16. ure se je na cesti od Šmartna proti Skaručni zgodila prometna  nesreča, v kateri je bil samoudeležen  kolesar, ki je zaradi neprilagojene  hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Starejše novice