Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sob, 25.3.2023 08:47
Včeraj zvečer je gorelo na različnih ljubljanskih lokacijah.

Včeraj v poznopopoldanskih oziroma večernih urah so imeli ljubljanski gasilci polne roke dela.

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je ob 18.41 gorelo v bližini ulice Cesta v Gorice v Ljubljani. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Prostovoljnega gasilskega društva Ljubljana-Vič so pogasili zapuščeno nepogašeno kurišče, okolico pregledali s termovizijsko kamero, požarišče prekopali in dodatno zalili z vodo.

Malo pozneje, ob 19.14, sta v bližini Poti Roberta Blinca v Ljubljani v gozdu gorela listje in dračje. Požar na površini okoli 80 kvadratnih metrov so pogasili gasilci Gasilske brigade Ljubljana.

Prav tako je po poročanju Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje ob 22.58 gorelo v gozdu ob Večni poti v Ljubljani. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Zgornja Šiška in Gasilske brigade Ljubljana so pogasili posamezna požarišča suhe trave in podrasti na skupni površini okoli 500 kvadratnih metrov.

Nazadnje je zagorelo še ob 23.34, in sicer na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Gorel je odpadni material, požar na površini okoli 16 kvadratnih metrov pa so pogasili gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Prostovoljnega gasilskega društva Trnovo.

Starejše novice