Ljubljanainfo
Pet, 6.8.2021 15:38
Na avtocesti A5 med Pernico in Mariborom je danes prišlo do zelo hude prometne nesreče, v kateri je pri trčenju dveh vozil ena oseba izgubila življenje. Zdaj so znane okoliščine trčenja.

Policisti so bili ob 11.32 obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti A5, med Pernico in Mariborom, pred razcepom Dragučova, v kateri sta trčili dve osebni vozili. 

Vzrok nesreče vožnja v nasprotno smer

Da na pomurski avtocesti med razcepom Dragučova in priključkom Pernica vozi vozilo v nasprotno smer, je sprva poročal Prometno-informacijski center za državne ceste, a je nato informacijo potrdila tudi policija.

79-letna voznica osebnega avtomobila je v krožišču Pesnica zapeljala na avtocesto v nasprotni smeri in je tako vozila vse do razcepa Dragočova, kjer je zavila na pomursko avtocesto, še vedno v nasprotni smeri. 

Vsaj dve vozili, verjetno pa jih je bilo še več, sta se uspeli umakniti, a nato je 27-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila po prehitevalnem pasu v smeri Maribora, trčila v vozilo 79-letnice.

27-letnica se trčenju ni uspela izogniti zaradi vzporedno vozečega tovornega vozila. 

Umrla 85-letna sopotnica v vozilu povzročiteljice

V čelnem trčenju med osebnima voziloma je vozilo 27-letnice odbilo bočno v tovorno vozilo.

V prometni nesreči je v vozilu povzročiteljice umrla 85-letne sopotnica, ostali udeleženci, razen voznika tovornega vozila, so telesno poškodovani, po prvih informacijah gre za hude telesne poškodbe.

Gre za dvanajsto smrtno žrtev v letošnjem letu na območju Policijske uprave Maribor. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takšnih prometnih nesreč deset, umrlo pa je enajst ljudi.

Vsi udeleženi v prometni nesreči so slovenski državljani, razen voznika tovornega vozila.

Pomurska avtocesta je zdaj ponovno odprta med Pernico in razcepom Dragučova proti Mariboru, Šentilju, še poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

O podrobnostih prometne nesreče je spregovoril samostojni policijski inšpektor Miran Šadl.

Starejše novice