Ljubljanainfo
Sre, 29.9.2021 15:00
Iz Goričkega prihaja tragična vest.

Pred slabim tednom dni je prišlo do požara stanovanjske hiše na Goričkem, a se je na koncu izkazalo, da ni bil navaden požar.

Najprej podtaknil požar v hiši nato si sodil sam

Minuli četrtek so gasilci posredovali pri požaru v Fikšincih, ko je zagorelo v notranjosti stanovanjske hiše. Soboški policisti so za naše uredništvo posredovali podrobnosti tragičnega dogodka.

Minuli četrtek so bili namreč obveščeni o samomoru moškega na območju občine Rogašovci. Moški je samomor storil v bližini hiše.

Pri ogledu kraja dogodka so policisti ugotovili, da je notranjost stanovanjskega dela objekta zadimljena, da je prišlo do požiga in sicer je moški pred izvršitvijo samomora podtaknil požar tako, da je zakuril različne stvari v prostorih.

Do večjega požara ni prišlo. Z ogledom je bilo še ugotovljeno, da je v hiši bila tudi plinska jeklenka, ki pa je bila prazna in ni predstavljala nevarnosti. 

Po nestrokovni oceni znaša škoda okrog tri tisoč evrov. Ker je tuja krivda izključena, storilec pa je storil samomor bo na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti podano poročilo.

Starejše novice