Foto: Branka Keser
Ljubljanainfo
Sob, 21.1.2023 11:25
Po navedbah nekaterih medijev ima včerajšnji umor moškega na ljubljanskem Viču mafijsko ozadje.

Na Oražnovi ulici v Ljubljani je včeraj popoldne prišlo do streljanja.

Policisti so na kraju odkrili moškega, ki je bil huje poškodovan, vendar je kmalu zatem zaradi prehudih poškodb na kraju umrl.

Ubit pred očmi mladoletnega otroka?

Policija zadevo intenzivno preiskuje, a zaenkrat še ne dajejo nobenih dodatnih informacij. Javnost so prosili le za pomoč pri iskanju storilca, ki je peš pobegnil v smeri Rožne doline.

Danes pa N1 in Večer poročata, da naj bi bil žrtev umora 34-letni Igor Mančić, ki naj bi bil v sporu s slovensko celico Kavaškega klana. Umorjeni je bil stari znanec policije, saj so nanj streljali že aprila 2020, a se je takrat ubranil s streli na napadalce, pri njem pa so našli večjo količino denarja.

Po podatkih 24ur.com je bil že leta 2013 na sodišču zaradi napada z orožjem, a je tožilstvo odstopilo od pregona. 

Portal 24ur.com navaja tudi, da je bil ubit pred očmi mladoletnega otroka, ki je sedel v avtu.

Umorjeni ukradel drogo?

Umorjeni Mančić je po nekaterih navedbah leta 2019 na pobudo Željka Tešanovića skupaj z Danijelom Božićem in Davidom Šolajo domnevnemu šefu slovenske celice Kavaški klan Klemnu Kadivcu ukradel drogo v vrednosti okoli 1,5 milijona evra.

Danijela Božića so nato novembra 2019 ugrabili v Ankaranu, njegovo truplo pa so dva tedna kasneje našli v gozdu v okolici Okroglega.

V povezavi s to ugrabitvijo ter poskusom ugrabitve slepega Željka Tešanovića sodijo Klemnu Kadivcu, Draganu Čikojeviću in Bojanu Stanojeviću. Ravno pred nekaj dnevi so se na ljubljanskem sodišču končali predobravnavni naroki pred začetkom sojenja.

Božićevega umora so osumljeni nekateri člani slovenske celice Kavaškega klana, in sicer Klemen Kadivec in njegov brat Blaž Kadivec ter Drejc Kovač, ki je imel v hiši družine Čikojević najete prostore in naj bi tam za slovensko celico Kavaškega klana hranil drogo, ki naj bi jo ukradli leta 2019.

Starejše novice