Slika je simbolična
Patricija Fašalek
Tor, 23.8.2022 10:36
Aprila so policisti na območju Krasa našli mrtvega moškega, ki je umrl nasilne smrti. Osumljenca so prijeli junija, sedaj pa je policija prijela še preprodajalca drog.

Konec junija so koprski policisti uspešno zaključili preiskavo umora v Kobjeglavi, ki se je zgodil v začetku letošnjega aprila.

Ugotovili so, da se je pokojni 57-letnik aktivno ukvarjal s preprodajo prepovedanih drog, predvsem državljanom Italije.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper so po ogledu kraja zločina, kjer se je zgodil umor, zavarovali tudi več prepovedanih drog. 

Ob zbiranju dokazov, ki so omogočili identifikacijo in prijetje storilca, ki je zakrivil umor, so kriminalisti zbrali tudi dokaze, da je pokojnemu prepovedano drogo dostavljal 39-letni državljan Slovenije z območja Zasavja.

Osumljenemu odrejen pripor

Okrožno sodišče v Kopru je odobrilo preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki so pripadali osumljenemu. Tako so pretekli teden kriminalisti prijeli in pridržali 39-letnega osumljenca in na podlagi odredbe opravili hišno preiskavo.

Med preiskavo so zasegli več elektronskih naprav in pripomočkov za pakiranje. Osumljenega so odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je sledil predlogu državne tožilke in zoper osumljenega odredil pripor.

Pridržan osumljenec je bil za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog že obravnavan v preteklosti in bil zanje tudi pravnomočno obsojen. 

Predvidena kazen za preprodajo droge je od enega do deset let.

Starejše novice