Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Sre, 20.12.2023 07:56
Policijska uprava Ljubljana poroča o dogajanju v preteklih štiriindvajsetih urah.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 611 klicev, 196 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 81 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin, pet vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 24 prometnih nesreč z materialno škodo, štiri nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana voznica. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali enajstkrat na javnem kraju in sedemkrat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.  

Tatovi na delu

V okolici Notranjih Goric je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Kilimanjaro, rdeče barve. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

Trčila traktor in osebno vozilo, ena oseba huje poškodovana

Včeraj, okoli 18.30 se je na cesti od Zaloga proti Dolu pri Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in traktorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznica v ovinku zapeljala na nasprotno stran ceste in trčila v traktor, ki je pripeljal nasproti. 

Pri tem sta se je voznica huje, potnik v njenem vozilu pa lažje telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo

Policisti nadaljujejo  zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Kolesarka zaradi neprilagojene hitrosti padla

Včeraj, okoli 16.30 se je na Rimski cesti v Šmarju-sap zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 18. uri se je na Bratislavski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 6. ure se je na Ižanski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Starejše novice