Slika je simbolična (foto: Bobo).
STA
Ned, 28.5.2023 13:10
V soboto dve hujši nesreči z udeležbo mopeda in motorja.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v soboto obravnavali dve hujši prometni nesreči, v kateri sta bila udeležena mopedist oz. motorist. V nesreči v Radomljah je bil mopedist tako hudo poškodovan, da je njegovo življenje ogroženo, v nesreči na ljubljanski obvoznici pa sta se huje telesno poškodovala voznik in potnica na motorju.

Kot so danes pojasnili na PU Ljubljana, je do nesreče na Cesti radomeljske čete v Radomljah prišlo nekaj pred 21. uro. Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik osebnega vozila v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku mopeda, ki je pripeljal nasproti. V mopedista je nato trčila še voznica, ki je pripeljala za voznikom osebnega vozila.

Pri tem se je voznik mopeda huje telesno poškodoval, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo.

Do nesreče na ljubljanski obvoznici med uvozoma na Litijsko in Zaloško cesto v smeri Domžal je medtem do prometne nesreče prišlo nekaj pred 19. uro. Kot so doslej ugotovili policisti, je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v motorista, ki je vozil pred njim.

Pri tem sta se huje telesno poškodovala voznik in potnica na motorju, oba sta bila odpeljana v klinični center Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo.

Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku osebnega vozila je pokazal 0,45 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, odrejen mu je bil strokovni pregled.

Policisti v primeru obeh nesreč nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so sklenili v Policijski upravi Ljubljana.

Starejše novice