Fotografija je simbolična. (Foto: Bobo)
Nika Vajnhandl
Pet, 15.10.2021 11:06
Hči starejšega gospoda, ki naj bi se v Supernovi v sporu glede nošenja maske zapletel v fizični in verbalni obračun z varnostnikom, očividce prosi za pomoč.

Starejši gospod naj bi se v nakupovalnem središču Supernova v Kranju sporekel z varnostnikom. Zdaj njegova hči očividce prosi za pomoč. 

Njen oče naj bi v poslopje Supernova - Mercator v Kranju vstopil v četrtek, 14. oktobra, ob 17.30.

Imel izpolnjen pogoj PCT, maske pa ne

Gospod naj bi izpolnjeval pogoj PCT, ni pa nosil maske. 

Za Ljubljanainfo je gospodova hči zapisala: »Varnostnik ga je na vratih začel opozarjati na masko, ati mu je želel pokazati kodo QR, da izpolnjuje PCT pogoj, a ga varnostnik ni poslušal in še naprej opozarjal na masko. Oči je varnostnika spomnil na sodbo sodišča o nošenju mask in nadaljeval pot.«

Na tej točki naj bi po njenih besedah gospoda varnostnik prijel in vrgel po tleh.

Mimoidoči naj bi ob tem vpili, naj si nadene masko.

Gospod poklical policijo in dobil kazen

»Oči je vstal (ima okvaro kolka in kolen), prijel voziček in odšel naprej. Varnostnik ga je še enkrat vrgel po tleh,« za Ljubljanainfo še zapiše hči udeleženca v dogodku.

Po tem naj bi gospod v šoku zapustil trgovino, poklical policijo, ki naj bi napisala zapisnik, gospodu pa izstavila kazen

Varnostnik naj bi trdil, da se je oče naše sogovornice spotaknil in padel

»Vse, ki ste videli, kaj se je dogajalo, prosim za pomoč, saj bomo verjetno potrebovali priče,« je še zapisala hči.

Na odziv policije na incident še čakamo.

Oglasil se je tudi Mercator

Dogodek je komentirala tudi trgovina Mercator, pred katero se je zgodil incident.

V Facebook zapisu so poudarili, da dogodek obžalujejo, sporočili pa so tudi, da Mercator ne upravlja trgovskega centra Kranj Primskovo in tam ne zagotavlja varnostne službe.

 

Supernova je sprožila preiskavo

Za več informacij smo kontaktirali vodstvo nakupovalnega centra Supernova Qlandia Kranj. 

»Dejstvo, je, da je sprožena preiskava dogodka, kajti pripovedi očividcev in vpletenih so si nasprotujoče. Vsakršno nasilje je za upravo Supernove nesprejemljivo in ga ostro obsoja, hkrati pa je ena glavnih pozornosti zagotavljanje varnega in brezskrbnega nakupovanje vsem kupcem,« za Ljubljanainfo razlaga uprava Supernove. 

»Takoj po seznanitvi s primerom smo sprožili skrbno interno in eksterno preiskavo, kjer sodelujemo tudi s policijo, ki je bila na dogodku prisotna. Dogodek obžalujemo in hkrati poudarjamo, da do sedaj nismo zabeležili nobenega podobnega primera. Vpleteni varnostnik bo do razjasnitve okoliščin opravljal druga dela,« za Ljubljanainfo zatrjuje vodstvo Supernove.

Vodstvo Supernove dodaja, da se vsi vpleteni sodelujejo v preiskavi in si skupaj želijo čim hitrejšo razjasnitev okoliščin. Podatke, ki so jih pridobili s strani vpletenih do sedaj so si nasprotujoči, zato se jim zdi izjemnega pomena, da se primer natančno razišče.

»V skupini Supernova si prizadevamo za varno, brezskrbno in prijetno počutje naših strank, ostro nasprotujemo vsakršnemu nasilju in ga obsojamo. Vedno odreagiramo na morebitne neprimerne dogodke, skrbno raziščemo vse okoliščine in ustrezno odreagiramo z vizijo, da je kupec vedno na prvem mestu,« zaključi vodstvo. 

Starejše novice