Vir: Fb/Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah. Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pon, 26.6.2023 09:26
Policisti iz Policijske uprave Ljubljana poročajo o novem primeru zanemarjanja reševalnega pasu na cesti; tokrat je šlo za pijanega voznika.

Policisti s Policijske uprave Ljubljana danes poročajo o neljubem dogodku, ki se je včeraj zgodil na primorski avtocesti pri Brezovici.

Tam so namreč obravnavali prometno nesrečo, v kateri ni bilo huje poškodovanih. V luči te nezgode so po poročanju Policijske uprave Ljubljana vsi vozniki na tem odseku ceste ustvarili zgleden reševalni pas - razen enega

Krepko vinjeni voznik osebnega avtomobila znamke Audi je namreč, kot je videti tudi iz posnetka, ki ga je Policijska uprava objavila na svoj Facebook profil, povsem zanemaril nastalo situacijo in se peljal po sredini cestišča ter s tem zaprl reševalno pot za intervencijska vozila.

K sreči ga je pri nespametnem dejanju zalotil policist motorist, ki je izvedel test alkoholiziranosti, ki je nameril 0,93 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (zakonsko določena meja je sicer pri 0,24 miligrama). 

Voznik si je tako »prislužil« pridržanje do streznitve, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, dobil je plačilni nalog za vožnjo po reševalnem pasu, zagovarjal pa se bo še pri sodniku za prekrške zaradi vožnje pod vplivom alkohola, za kar je predpisana kazen v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Video incidenta si oglejte spodaj:

Reševalni pas

Reševalni pas je prostor med kolonama ali kolonami vozil na avtocesti, ki je namenjen za prehod intervencijskih vozil ob prometnih nesrečah ali drugih ovirah na avtocesti.

Čeprav Zakon o pravilih cestnega prometa ne vsebuje izrecnega pojma "reševalni pas", je v 30. členu določeno, da morajo vozniki v primeru zastoja prometa med kolonama vozil, ki stojijo na prometnih pasovih najbližje levemu robu smernega vozišča, pustiti dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Podoben koncept reševalnega pasu poznajo tudi v Avstriji, Nemčiji, na Češkem, v Švici in na Madžarskem. Kljub podobnosti pa se upravljavci avtocest rahlo razlikujejo glede navodil, kako ustvariti reševalni pas, kar pogosto vodi do različnih ravnanj udeležencev v prometu.

Glavna razlika med cestnoprometnimi predpisi različnih držav na to temo je v tem, ali naj vozniki na desnem voznem pasu reševalni pas ustvarijo povseb ob robu cestišča, vključno z odstavnim pasom, ali ne - v Sloveniji je ureditev taka, da vozniki odstavnega pasu ne zapirajo.

Starejše novice