Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 21.11.2023 15:11
Na prehodu za pešce zbila otroka na kolesu.

Policisti policijske uprave Nova Gorica so bili včeraj, ob 15.40, obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na prehodu za pešce na Erjavčevi ulici v Novi Gorici (pri železniških tirih), kjer je osebno vozilo trčilo v otroka.

Na kraju so policisti Policijske postaje Nova Gorica ugotovili, da je otrok na kolesu prečkal cestišče na Erjavčevi ulici, v tistem trenutku pa je po Erjavčevi ulici v smeri nekdanjega mejnega prehoda z Italijo pripeljala voznica osebnega avtomobila in s prednjim delom avtomobila trčila v levi bočni del kolesa, s katerim se je peljal otrok. 

V prometni nesreči je bil otrok predvidoma lažje telesno poškodovan

Policisti so povzročiteljici nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imela v organizmu 0,38 miligramov na liter alkohola v izdihanem zraku. 

Povzročiteljici izdan plačilni nalog

O nezgodi je policija obvestila tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. 

Zaradi odgovornosti za storitev prekrškov po zakonu o pravilih cestnega prometa - vožnja z vozilom na prehodu za pešce in prepoved vožnje pod vplivom alkohola - je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog. 

Na kraju nesreče so posredovali tudi poklicni gasilci iz Nove Gorice in reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Nova Gorica.

Starejše novice