Vir: Facebook, Gasilska brigada Ljubljana
Janja Cör
Pet, 7.7.2023 06:18
Ognjeni zublji zajeli stanovanjski blok na območju Most.

Včeraj nekaj pred 22. uro so bili ljubljanski policisti obveščeni o požaru v stanovanju v stanovanjskem bloku na območju Most v Ljubljani.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je včeraj, 7. julija, ob 21.48, v Clevelandski ulici v Ljubljani gorelo v stanovanju večstanovanjskega objekta.

Na kraju dogodka kar 83 gasilcev

Na prizorišče so prihiteli gasilci Gasilske brigade Ljubljana.

Prav tako so aktivirali še naslednja prostovoljna društva: Prostovoljno gasilsko društvo Zadobrova-Sneberje-Novo Polje, Prostovoljno gasilsko društvo Tomačevo-Jarše, Prostovoljno gasilsko društvo Črnuče, Prostovoljno gasilsko društvo Zalog, Prostovoljno gasilsko društvo Bizovik, Prostovoljno gasilsko društvo Štepanjsko naselje in Prostovoljno gasilsko društvo Ljubljana-Vič.

Vzpostavljenih je bilo več napadalnih skupin, ki so izvajale aktivno gašenje požara in preprečevale prehod požara na sosednja stanovanja ter v ostrešje. 

Požar v objektu je bil sicer zelo hitro pogašen, gasilcem pa je velike težave zaradi dinamične in zahtevne strehe, povzročal požar v samem ostrešju

Požar so gasilci dokončno pogasili okoli 0.30, so sporočili iz Gasilske brigade Ljubljana. 

Gasilci so nato prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero.

Na intervenciji je sodelovalo skupaj 83 gasilcev s pomočjo 22-ih vozil

Delavec podjetja Elektro Ljubljana je izklopil električno energijo na objektu. Na kraju je bil prisoten tudi dežurni inšpektor Inšpektorata za varstvo pred nevarnimi in drugimi nesrečami, poveljnik Gasilske zveze Ljubljana in sektorski poveljnik Ljubljana Vzhod.

Po požaru sta gasilca Gasilske brigade Ljubljana vršila gasilsko stražo.

Požar je bil saniran do 3. ure, zato so policisti kraj zavarovali, med današnjim dnevom pa bodo začeli ogled kraja požara.

Sam vzrok požara trenutno še ni znan, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Stanovanjski blok zapustilo okrog 60 oseb

Po doslej znanih podatkih je stanovanjski blok ob požaru zapustilo okoli 60 oseb, pri tem pa nihče ni bil poškodovan.

Reševalci so preventivno pregledali osebo, ki je ob dogajanju doživela šok.

Po poročanju Policijske uprave Ljubljana so se stanovalci do jutra lahko vrnili v svoja stanovanja, razen v štiri stanovanja, ki trenutno zaradi posledic požara niso primerna za bivanje.

Starejše novice