Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Tor, 12.3.2024 08:23
Policisti spet imeli polne roke dela.

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 514 klicev, 171 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na  kriminaliteto, 35 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin, štiri vlome - v dveh primerih je ostalo pri poskusu in štiri primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo in štiri nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestnoprometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali osemkrat na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru. Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje. 

V Kočevju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili različne predmete. Podjetje je oškodovano za okoli 200 evrov

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder so odtujili več kosov električnega in drugega orodja. Povzročili so za nekaj tisoč evrov škode.

Odvzela prednost kolesarju

Včeraj, okoli 6.30, se je na Letališki cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar

Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Voznica je oškodovancu po prometni nesreči nudila pomoč, nato pa si zaradi spleta okoliščin nista izmenjala podatkov. 

Policisti so jo z zbiranjem obvestil našli včeraj popoldan in vodijo prekrškovni postopek. S tem tudi preklicujejo včerajšnji poziv pričam in takrat neznani voznici.

Trčil v pešca na prehodu za pešce

Včeraj, okoli 19.30, se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec

Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi neprilagojene hitrosti trčil v otok

Včeraj, okoli 18.30, se je na cesti od  Grosupljega proti Gatini zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. 

Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Gatine zaradi neprilagojene hitrosti trčil v otok nato pa zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti.  

Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Komentarji (1)

JANKO ZORANKOVIĆ (ni preverjeno)

Jaz ne vem, zakaj so ti tki. "otoki" sploh potrebni, ker so smrtno nevarni. Cesta ravna, nikjer nikogar, niti hiše, mirno se pelješ, naenkrat pa ti avto fukne pol metra v zrak, strereš vse, kar se streti da, in si lahko vesel, če v koga posledično ne tresneš ali pa se ti avto ne prevrže. ZAKAJ HUDIČA SO TI OTOKI POTREBNI???!!!

Starejše novice