Ljubljanainfo
Pet, 4.12.2020 21:59
Možje v modrem so izsledili 40-letnega moškega, ki je po 'posojenih' tisočakih izginil kot kafra.

Murskosoboški policisti so avgusta 2020 prejeli prijavo občanke, ki je naznanila sum storitve kaznivega dejanja goljufije, v katerem je navedla, da je v začetku leta na socialnem omrežju zasledila oglas, v katerem moški išče partnerko

Na profil je poslala sporočilo in si pričela dopisovati z neznano osebo. Po mesecih dopisovanja sta se dogovorila za srečanje, ko je neznan moški prišel na dom oškodovanke, kjer sta se še večkrat srečala. 

Oškodovanki je obljubljal preselitev k njej. Kljub videzu situirane osebe je oškodovanko prosil za denar. Ta mu je nakazala oziroma izročila preko 40.000 evrov. Nato je vse stike z njo prekinil.

Policisti so z opisom neznanega storilca seznanili vse policijske enote na območju Slovenije in prejeli odgovor policistov iz območja Policijske uprave Celje, ki so neznanega storilca prepoznali. 

Opravljene so bile tudi druge aktivnosti, na podlagi katerih je bil storilec prepoznan. Zoper 40-letnega moškega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje goljufije.

Policisti zaradi različnih primerov spletnih goljufij občane opozarjajo na previdnost. Neznani storilci na spletu najpogosteje zavedajo žrtve z lažnimi obljubami, zaradi česar jim žrtve velikokrat slepo verjamejo, kljub temu da jih ne poznajo in jim nakažejo oziroma izročijo denar.

Starejše novice