Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Pon, 5.12.2022 14:07
Znano je, da se je dogodek zgodil nekaj pred 6. uro v garderobi Policijske postaje Krško, udeležena pa sta bila 21-letnik in 25-letnik, ki je podlegel poškodbam.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so danes sporočili, da je v nesreči s strelnim orožjem življenje izgubil njihov sodelavec.

Zdaj so znane podrobnosti.

Kaj se je zgodilo?

Policija je danes, ob 13.30, podala uradno izjavo o dogodku. Povedali so, da se je dogodek zgodil danes zjutraj, nekaj pred 6. uro, v garderobi Policijske postaje Krško.

Udeležena sta bila dva mlada policista. 21-letnik je v še nepojasnjenih okoliščinah sprožil orožje, kar je bilo usodno za njegovega 25-letnega sodelavca.

Oba policista sta na omenjeni policijski postaji pričela delati oktobra letos.

»Nekaj pred šesto uro zjutraj sem bil obveščen o tragičnem dogodku, ki se je zgodil v garderobi Policijske postaje Krško. Po prvih informacijah smo ugotovili, da je prišlo do sprožitve strelnega orožja in je eden izmed policistov hudo ranjen.

Skušali so mu pomagati, sodelavci so izvajali različne postopke, prišli so reševalci in ves čas smo upali, da poškodbe le niso bile tako hude in da se bo vse srečno končalo. Žal smo bili ob sedmih in dvanajst minut obveščeni, da je naš sodelavec izgubil boj z življenjem,« je povedal direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin.

To je znano doslej ...

Trenutno vedo le, da je prišlo do sprožitve strelnega orožja, ne pa tudi, kako se je to zgodilo in ali je policistova smrt posledica napake pri rokovanju z orožjem, zato želijo s končnimi izjavami počakati do konca preiskave, ki jo vodi specializirano državno tožilstvo.

Ogulin je še povedal, da je v zdravstveni oskrbi tudi policist, ki je sprožil strel.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je dodal, da je dogodek ogromen šok za vse in še toliko bolj tragičen, ker je za posledicami nesrečnega dogodka, ki ga je zagrešil mlad policist, umrl njegov najboljši prijatelj.

Sporočil je tudi, da je odredil strokovni nadzor nad izvajanjem določenih nalog na Policijski upravi Novo mesto.

Slovenske novice so objavile neuradno informacijo, da je bil pokojni 25-letnik doma iz okolice Ptuja.

Starejše novice