Slika je simbolična.
Ustvarjeno dne
Sre, 16.11.2022 14:20
Danes, ob 14. uri, je o kaznivem dejanju zoper življenje in telo, ki se je pripetilo včeraj okrog 18. ure v središču Ljubljane, spregovoril Tomaž Tomaževic, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Ljubljana.

Kot smo že poročali, so bili včeraj, 15. novembra, nekaj pred 18. uro, policisti Policijske uprave Ljubljane, obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Ljubljane.

Po dosedaj zbranih informacijah naj bi državljan Eritreje, ki že več let biva na območju Slovenije, z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanko, nato pa s kraja peš pobegnil.

Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvezli prostost.

»V omenjenem primeru, je bil osumljenec kaznivega dejanja zoper življenje in telo z delom večih patrulj, tako uniformiranih, kot tudi civilnih patrulj hitro izsleden. To je pripomoglo k hitri in uspešni preiskavi samega kaznivega dejanja,« je povedal Tomaževic.

Poškodovana, ki je državljanka Slovenije, je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer se še vedno bori za življenje.

Kaznivo dejanje izvršeno med dvema brezdomcema?

Kaznivo dejanje, o katerem so bili na Policijski upravi Ljubljana obveščeni včeraj zvečer, še vedno intenzivno preiskujejo

»Lahko povem, da se na policiji zavedamo pomena varnosti in pomena varnosti na določenem območju. Lahko tudi povem, da že več let zagotavljamo večje število policistov, tako na območju centra Ljubljane, kot tudi samega območja mestnega središča, kjer poteka tudi opazovalna služba,« je dejal Tomaževic.

Osumljenec naj bi bil po vseh dosedaj znanih informacijah tujec, najverjetneje državljan Eritreje, ki že od leta 2010 prebiva na območju Republike Slovenije.

Na Policijski upravi Ljubljana so dejali, da je njegovo bivanje urejeno na podlagi dovoljenja za zadrževanje, ki ga ureja pristojen zakon o tujcih. Dodajajo, da gre za tujca, ki ga ni moč vrniti v izvirno državo, za to glede tega potekajo postopki drugih pristojnih organov.

»Na kraju dejanja je bilo zavarovanih več predmetov, med drugim tudi domnevno sredstvo, ki je služilo napadu. Trenutno še opravljamo različno zbiranje obvestil, razgovore s pričami in pa tudi zavrovanje posnetkov« je o vsem skupaj še povedal Tomaževic.

Na vprašanje ali je res, da gre v primeru osumljenca in oškodovanke za dva brezdomca pa Tomaževic odgovarja, da gre za osebi, ki izhajata iz istega socialnega razreda ter da se celotna zadeva še vedno preiskuje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice