Vir: Mednarodni grafični likovni center
Rebeka Sivka
Sob, 24.7.2021 11:58
Mednarodni grafični likovni center organizira zadnje poletne dogodke, ki bodo potekali med 27. in 29. julijem.

Poletje v Tivoliju '21 se zaključuje, na sporedu bodo še zadnji dogodki, ki se bodo zvrstili med 27. in 29. julijem. 

Torkovo glasbeno-plesno doživetje pred Gradom Tivoli bodo zaznamovali ritmi flamenka. Nastopila bosta španski kitarist Riccardo García Rubí in plesalka Anja Mejač.

V četrtek bo za vse, ki se želite preizkusiti v umetniškem ustvarjanju, organizirana brezplačna delavnica DIY sitotisk na tekstil, ki jo bo vodil Jakob Puh

Sledil bo sklepni dogodek letošnjega Poletja v Tivoliju, ko bo na četrtkovem koncertu pred Švicarijo nastopil domači avdio-vizualni trio Etceteral, ki vas bo navdušil z unikatno fuzijo elektronike, afro-futurizma in raziskovalnega jazza. 

Predstavitev nastopajočih 

Španski kitarist in skladatelj Riccardo García Rubí deluje kot koncertni in flamenko kitarist in je avtor številnih skladb za solo kitaro, sklada pa tudi glasbo za plesne predstave. Prejel je že mnoge nagrade na mednarodnih tekmovanjih v kategorijah kompozicija in solo kitara. 

Ob njegovem igranju bo zaplesala Anja Mejač, mlada plesalka, ki ustvarja na področju flamenka. Sodeluje z mnogimi domačimi in tujimi umetniki, ukvarja pa se tudi s snovanjem avtorskih projektov, s katerimi gostuje po Evropi. 

Glasbeno-plesni dogodek je tudi priprava na glasbenikovo poletno rezidenco v Ljubljani v produkciji Skladišča 172, katerega ustanoviteljica je prav Anja Mejač. 

Nastopala bo tudi skupina Etceteral. Domači avdio-vizualni trio spada med bolj dejavne zasedbe domačega podtalja. Od ustanovitve leta 2019 si je bend s svojim nalezljivo svobodnim glasbenim izrazom nabral zavidljivo število koncertnih nastopov. 

Unikatno fuzijo elektronike, afro-futurizma in raziskovalnega jazza ustvarjata saksofonist Boštjan Simon in bobnar Marek Fakuč.

Glasbeno sinestezijo dodatno poudarjajo vizualije tretje članice Line Rice, ki s prefinjeno estetiko skrbi za celostno podobo benda. Njihov prvi album Ama-gi, ki je lani izšel pri domači založbi Kapa Records, prinaša vznemirljiv paket elektroakustične plesne glasbe, prežete s pestrim naborom improvizacij ter vznemirljivih melodičnih elementov. 

Starejše novice