Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Pet, 7.7.2023 18:00
Tri ponudbe so bile previsoke, a so bila pogajanja uspešna.

Projekt skate parka v Stožicah sega v leto 2020, ko je stekla gradnja pod tamkajšnjim nogometnim stadionom. Graditi ga je začela družba Dema plus, poroča Delo; in čeprav je Mestna občina Ljubljana pozneje ocenila, da bi veljalo projekt zaključiti do konca leta 2022, so javno naročilo za dobavo in montažo preme objavili šele januarja.

Tri ponudbe, ki so jih prejeli, so bile previsoke, po pogajanjih pa je najnižjo ponudbo oddala družba Modro iz Ljubljane, in sicer bo opremo dobavila in montirala za 542.000 evrov z davkom na dodano vrednost.

Projekt je ocenjen na okoli 1,2 milijona evrov, dokončali pa naj bi ga konec decembra leta 2024. Vendar pa je mogoče po napovedih občinskega oddelka za šport mogoče sklepati, da ga bodo dokončali še letos.

Skate park naj bi sicer postal središče tovrstnega preživljanja prostega časa pod streho, je mogoče prebrati na spletni strani biroja Sadar+Vuga, kjer so pred dvema letoma izdelali arhitekturno zasnovo.

Uredili ga bodo na delu garaž Športnega parka Stožice, obsegal pa bo poligon za vožnjo na skirojih, rolkah in BMX kolesih. Razdeljen bo na severni in južni park; prvi bo namenjen kolesom, drugi pa skirojem in rolkam. Oba dela bo povezovala medetaža, kjer bodo skupni prostori s sprejemnim pultom, pod njo pa bodo garderoba in sanitarije.

Skate park bo meril 1350 kvadratnih metrov.

Starejše novice