Požar v bloku v Novih Jaršah (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Pet, 7.7.2023 09:37
V požaru ni bil nihče poškodovan, so pa zaradi posledic požara štiri stanovanja neprimerna za bivanje.

Gasilci so ob pol enih ponoči pogasili plamene v stanovanjskem bloku v ljubljanskih Novih Jaršah. Poškodovanih ni bilo, stanovalci pa so se do jutra že lahko vrnili v svoja stanovanja – razen v štiri, ki so neprimerna za bivanje.

Ob požaru je blok na Clevelandski ulici zapustilo 60 ljudi, vzrok zanj pa zaenkrat še ni znan. Sledi policijska preiskava. Za začasno namestitev stanovalcev je z avtobusom poskrbel Ljubljanski potniški promet.

Zagorelo je včeraj, nekaj pred 22. uro, in sicer v sedmem nadstropju. Iz stanovanja se je požar v horizontali razširil na sosednje stanovanje, predvsem pa v ostrešje stavbe.

»Nevarnosti, ki so bile ocenjene in so pretile so bile predvsem iz vidika višine, visoke temperature in možnosti zastrupitve. Požar v objektu je bil zelo hitro pogašen, velike težave pa nam je, zaradi dinamične in zahtevne strehe, povzročal požar v samem ostrešju. Vzpostavljenih je bilo več napadalnih skupin, ki so izvajale aktivno gašenje požara in preprečevale prehod požara na sosednja stanovanja ter v ostrešje,« so sporočili ljubljanski poklicni gasilci.

Gasilska straža je na kraju požara bila še eno uro.

Na intervenciji je sodelovalo skupaj 83 gasilcev s pomočjo 22 vozil. Poleg Gasilske brigade Ljubljana so aktivno sodelovale še operativne gasilske enote prostovoljnih gasilskih društev Zadobrova - Sneberje - Novo Polje, Tomačevo Jarše, Ljubljana - Vič, Bizovik, Štepanjsko naselje in Črnuče.

Starejše novice